Neem contact met ons op
×Heeft u vragen over pensioenen, hypotheken, verzekeringen of andere financiële producten? Ik beantwoord ze graag.

U kunt bijgaand formulier gebruiken maar bellen kan natuurlijk ook.


×Wilt u door ons gebeld worden laat dan hier uw gegevens achter.


Actueel nieuws

... meer nieuws

Na verkeersongeval: meewerken aan onderzoek!In het geval van schade kan het niet opvolgen van de verzekeringsvoorwaarden betekenen dat de verzekeraar ontslagen wordt van zijn verplichting deze schade te vergoeden. Zo’n verplichting kan zijn dat na een verkeersongeval de verzekerde moet meewerken aan een onderzoek. Een voorbeeld uit de praktijk.

Verlaten plaats van ongeval
De heer A heeft een mooie BMW. Voor deze auto heeft hij een allrisk dekking afgesloten. Helaas raakt hij in oktober 2018 betrokken bij een verkeersongeval. Voordat de politie ter plaatse is, heeft de automobilist de plaats van het ongeval verlaten. Wel laat hij de passagier op de plaats van het ongeval achter, met de opdracht de politie de gegevens van de bestuurder door te geven. De schade aan de BMW bedraagt bijna €15.000,-.

Alcoholgebruik
Na het ongeval komt vast te staan dat de eigenaar van de BMW kort voor het ongeval alcohol had gebruikt: “een glaasje whisky en een biertje”. Na het ongeval is de automobilist niet teruggekeerd naar de plaats van het ongeval toen de politie dat vroeg. Ook is de automobilist niet thuisgebleven waardoor de politie hem daar niet kon treffen.

De verzekeraar weigert hierop de schade aan de auto te vergoeden met als argument dat de automobilist geen volledige medewerking heeft verleend aan het onderzoek naar het ongeval. In de uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, KiFiD, wordt de verzekeraar in het gelijk gesteld.

Altijd de waarheid zeggen en meewerken aan onderzoek
Bij veel schades waarbij u de schade claimt bij uw verzekeraar zal deze u aanvullende vragen stellen. Het is niet alleen belangrijk dat u alle vragen naar waarheid beantwoordt, maar ook dat u meewerkt indien de verzekeraar nader onderzoek wil doen. Ook als er bijvoorbeeld bij een lekkage in de woning onderzoek wordt gedaan aan de leidingen of de dakbedekking. Werkt u niet mee, dan zullen in veel gevallen de verzekeringsvoorwaarden bepalen dat de verzekeraar de schade niet hoeft te vergoeden.

Kan de verzekeraar aannemelijk maken dat de consument bewust getracht heeft de verzekeraar te misleiden, dan kan dit zelfs leiden tot een registratie in een centrale database voor meerdere jaren. Een dergelijke registratie kan tot gevolg hebben dat de betreffende consument geen nieuwe verzekeringen kan afsluiten of alleen tegen fors hogere premies.

Mocht u ooit twijfels hebben wat een verzekeraar met een bepaalde vraag bedoelt, of heeft u toch aarzelingen om aan een bepaald verzoek van een verzekeraar mee te werken, overleg dan eerst met ons! Wij zijn er om uw belangen te behartigen! Wij kunnen altijd namens u contact zoeken met de verzekeraar en uw vragen of aarzelingen met deze verzekeraar bespreken.

Meer weten? Neem contact met ons op.