Neem contact met ons op
×Heeft u vragen over pensioenen, hypotheken, verzekeringen of andere financiële producten? Ik beantwoord ze graag.

U kunt bijgaand formulier gebruiken maar bellen kan natuurlijk ook.


×Wilt u door ons gebeld worden laat dan hier uw gegevens achter.


Actueel nieuws


... meer nieuws

Crowdfunding voor de uitvaart?In de media kom je het met regelmaat tegen. Iemand komt onverwacht te overlijden en de nabestaanden starten een crowdfunding actie om de kosten van de uitvaart te kunnen betalen. Het verhaal achter deze berichten is vaak heel triest. En was vaak met een paar euro per maand te voorkomen geweest.

 

Overlijdensrisicoverzekering
Iedereen komt op enig moment te overlijden. Hoe jonger iemand is hoe kleiner de kans op overlijden, maar dat overlijden is niet helemaal uitgesloten. Ook jonge mensen kunnen bijvoorbeeld door een ongeval of een ziekte komen te overlijden. Vanuit dat principe is de overlijdensrisicoverzekering ontstaan.

 

Laag risico maar grote gevolgen
Wanneer je op jonge leeftijd komt te overlijden kunnen de gevolgen voor de nabestaanden heel groot zijn. Neem als voorbeeld de twee partners die samen een woning hebben gekocht en daarvoor een hypotheek hebben afgesloten. Een hypotheek die alleen mogelijk was omdat beide partners een inkomen uit werk hadden. Wanneer een van de partners dan komt te overlijden, is het maar de vraag of de andere partner nog in staat is alleen de maandelijkse hypotheeklasten te betalen. Het kan zijn dat de woning verkocht moet worden en met de opbrengst de hypotheek moet worden terugbetaald. Maar waar kunnen de nabestaanden dan heen? Sociale huurwoningen kennen vaak een lange wachtlijst en commerciële huurwoningen zijn vaak te duur voor een alleenstaande. Op dit moment geeft bijna 1 op de 10 hypotheekbezitters aan dat zij denken dat de partner de woonlasten niet meer kan betalen wanneer zij zelf onverwacht komen te overlijden.

 

Veel meer situaties die tot nadenken stemmen
Er zijn veel meer situaties waarin het overlijden van iemand voor de nabestaanden grote financiële gevolgen kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat er naast de hypotheek nog andere schulden zijn. Of de situatie dat een kind de capaciteit en de wens heeft een bepaalde dure studie te volgen en dat dit niet meer mogelijk is door het overlijden van een van de ouders.

 

Laag risico is een lage premie
Wanneer het risico dat een bepaalde gebeurtenis binnen een bepaalde periode intreedt klein is, rekenen verzekeraars ook een lage premie. Dat geldt dus ook voor de overlijdensrisicoverzekering. Voor echt een paar euro in de maand heb je vaak al een overlijdensrisicoverzekering waar, bij onverwacht overlijden, de achtergebleven partner een fors kapitaal krijgt uitgekeerd, waardoor er zeker de eerste jaren geen financiële zorgen zijn, maar ook dat er voor de uitvaart geen crowdfunding actie hoeft te worden opgestart.

 

We praten er niet over. Maar dat zouden we dus wel moeten doen
Niemand vindt het een leuk onderwerpMaar toch zouden partners zich de vraag moeten stellen: hoe is de financiële situatie voor de een indien de ander wegvalt? Uit diverse media blijkt vaak dat vrouwen financieel het meest kwetsbaar zijn wanneer hun partner onverwacht komt te overlijden. Ons advies: maak dit met elkaar bespreekbaar. De oplossing is zo eenvoudig en kost zo weinig geld dat het onverantwoord is om hier niets mee te doen. Wil je meer weten dan helpen wij je graag met de goede informatie.

Meer weten? Neem contact met ons op.