Neem contact met ons op
×



Heeft u vragen over pensioenen, hypotheken, verzekeringen of andere financiële producten? Ik beantwoord ze graag.

U kunt bijgaand formulier gebruiken maar bellen kan natuurlijk ook.


×



Wilt u door ons gebeld worden laat dan hier uw gegevens achter.


Actueel nieuws



... meer nieuws

Advies: contoleer (aanwezigheid van) overlijdensrisicoverzekering



De premie is vaak erg laag. Het belang altijd erg groot. Toch krijgt de overlijdensrisicoverzekering meestal niet de aandacht die zij verdient

De overlijdensrisicoverzekering
Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit spreek je met de verzekeringsmaatschappij een bedrag af dat de maatschappij moet uitkeren wanneer jij of jouw partner voor een bepaalde datum komt te overlijden. Uiteraard moet dit overlijden binnen deze periode onvoorzienbaar zijn.

De verzekering sluit je af om de nabestaanden een zekere mate van financiële zekerheid te bieden. Bijvoorbeeld de zekerheid dat ondanks het wegvallen van een deel van het gezinsinkomen de woonlasten toch betaald kunnen blijven worden. Of dat de kinderen de studie die zij wensen, kunnen volgen.


Lage premie
Hoe jonger iemand is, hoe kleiner de kans dat hij of zij binnen de met de verzekeraar overeengekomen periode komt te overlijden. De financiële gevolgen voor de nabestaanden kunnen echter zeer hoog zijn. Doordat de kans van voortijdig overlijden klein is rekenen verzekeringsmaatschappijen hiervoor ook een heel lage premie. Voor de prijs van een bioskoopkaartje per maand kan je vaak al een behoorlijk kapitaal verzekeren.

De vraag die wij aan al onze relaties willen stellen is: heb je een goed beeld hoe jullie financiële situatie is als een van de partners voortijdig komt te overlijden?


De lasten zijn gestegen
Veel mensen hebben in het verleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Destijds had men een bepaald bedrag in gedachten dat voldoende was om de financiële gevolgen van het overlijden van de partner op te vangen. Waarschijnlijk zijn de maandelijkse kosten sinds het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering fors gestegen. Dit betekent dat er op dit moment feitelijk sprake is van een te laag verzekerd bedrag. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid aan om met een beperkte eigen gezondheidsverklaring het verzekerde bedrag binnen bepaalde grenzen te verhogen. De extra premie die je hiervoor gaat betalen is veelal heel beperkt.


Regelingen voor mensen met gezondheidsklachten
In de afgelopen jaren hebben verzekeringsmaatschappijen tal van regelingen getroffen zodat ook mensen met een mogelijk verhoogd overlijdensrisico zich kunnen verzekeren. Bijvoorbeeld mensen die getroffen zijn door kanker maar inmiddels “schoon” zijn verklaard. Ook mensen met overgewicht of bepaalde aandoeningen kunnen zich, al dan niet met een iets verhoogde premie, toch een overlijdensrisicoverzekering aanschaffen.


Ook de veiligheidsgordel doe je om
De kans dat je een autogeval krijgt waarbij je letsel oploopt is niet zo heel groot. Toch doen wij automatisch de autogordel om. Niet alleen omdat het “moet”. Ook omdat wij weten dat dit de kans op ernstig letsel beperkt als wij toch te maken krijgen met zo’n ongeval. Die vergelijking kan je ook maken voor de overlijdensrisicoverzekering: de kans op voortijdig overlijden is klein, maar de enorme financiële consequenties die daarvan het gevolg kunnen zijn kan je op een heel eenvoudige wijze beperken.

Weet je niet goed het antwoord op de vraag: “Hoe is de financiële situatie wanneer in ons gezin een van de partners komt te overlijden?”, dan adviseren wij je contact met ons op te nemen. Wij kunnen op basis van jouw situatie dan een berekening maken. Indien nodig kunnen wij je dan ook adviseren over de (beperkte) premie van een overlijdensrisicoverzekering.

Meer weten? Neem contact met ons op.