Neem contact met ons op
×Heeft u vragen over pensioenen, hypotheken, verzekeringen of andere financiële producten? Ik beantwoord ze graag.

U kunt bijgaand formulier gebruiken maar bellen kan natuurlijk ook.


×Wilt u door ons gebeld worden laat dan hier uw gegevens achter.


Actueel nieuws


... meer nieuws

Diefstal uit garage of schuurIn 2021 werden bij de politie 12.290 aangiftes gedaan van diefstal uit garages en schuren. Dat is dus meer dan 30 maal per dag!

Veel kostbaarheden in schuren en garages
Schuren en garages bevatten vaak veel relatief kostbare zaken. Denk aan gereedschap, (elektrische-) fietsen, onderdelen van de auto bijvoorbeeld de fietsdrager etc. Wanneer je de waarde van alle spullen in de schuur of garage optelt kom je waarschijnlijk op vele duizenden euro’s.

Minder goede beveiliging
Veel schuren en garages staan “los” van de woning. Waar over het algemeen woningen tegenwoordig relatief goed zijn beveiligd tegen “gelegenheidsdieven”, is dit bij veel garages en schuren minder het geval. Vaak is het voor de dief relatief eenvoudig binnen te komen en in rust de meest waardevolle zaken uit te zoeken.

Dekking onder inboedelverzekering
Op grond van de polisvoorwaarden van de meeste inboedelverzekeringen is inbraak in de schuur of garage verzekerd. Maar voorwaarde is dan bijna altijd dat er sporen van braak moeten zijn. In de praktijk zien wij echter dat deze ruimtes overdag, maar ook ’s avonds, vaak niet afgesloten zijn. Wel zo makkelijk voor het gezin dat de fiets gemakkelijk wil pakken of stallen.

Elektrische fietsen ook in de schuur op slot
Veel mensen verzekeren hun elektrische fiets. Kijk je naar de polisvoorwaarden, dan zal bijna altijd zijn opgenomen dat er bij diefstal alleen vergoeding plaatsvindt wanneer je kan aantonen dat tijdens de diefstal de fiets op slot stond. Dat geldt ook wanneer de fiets in je eigen schuur/garage staat.

Geef aandacht aan beveiliging
Net als jouw woning is het verstandig ook je schuur en garage te beveiligen. Denk daarbij vooral aan goede sloten en dievenklauwen bij deuren en ramen. Voor zover je van buiten de ruimte in kan kijken, probeer dan te voorkomen dat van buitenaf waardevolle spullen te zien zijn. Een grote tuintafel zal een gelegenheidsdief niet snel meenemen, maar bij een mooie boormachine of hogedrukreiniger is dit anders.

Daarnaast, maar dat spreekt vanzelf: doe de deuren op slot.

Meer weten? Neem contact met ons op.