Neem contact met ons op
×Heeft u vragen over pensioenen, hypotheken, verzekeringen of andere financiële producten? Ik beantwoord ze graag.

U kunt bijgaand formulier gebruiken maar bellen kan natuurlijk ook.


×Wilt u door ons gebeld worden laat dan hier uw gegevens achter.


Actueel nieuws... meer nieuws

Bestuurders van auto’s vaak slecht verzekerdBij het verzekeren van de auto is er veel aandacht voor de auto zelf, derden aan wie schade wordt toegebracht en aan de passagiers in de auto. Maar de bestuurder? Die wordt vaak over het hoofd gezien. Dit is niet verstandig.

 

De autoverzekering
Wanneer je met de auto aan het verkeer deelneemt dan dient de auto minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Deze verzekering vergoedt de schade die anderen lijden voor gebeurtenissen waarvoor de bestuurder of eigenaar van de auto aansprakelijk is. Naast deze wettelijke aansprakelijkheid kan je ook schade aan de auto verzekeren. Die verzekering is belangrijk wanneer jij zelf aansprakelijk bent voor deze schade of wanneer bijvoorbeeld door storm je auto beschadigd wordt.

 

De bestuurder krijgt te weinig aandacht
Als bestuurder kan je een fout maken waardoor jijzelf schade oploopt. Bijvoorbeeld schade aan bagage die je op het moment van het ongeval met de auto vervoert. Of nog erger dat je zelf letsel oploopt. Belangrijk is om je te realiseren dat zelfs een uitgebreide autoverzekering in die situatie niet de schade vergoedt die jij als bestuurder oploopt.

 

Schade bij letsel kan enorm zijn
Loop je bij een ongeval letsel op dan kunnen de financiële gevolgen heel groot zijn. De zuivere medische kosten worden vergoed door je zorgverzekering. Ernstig letsel kan allerlei extra gevolgen hebben. Misschien kan jij je baan niet, of niet meer op dezelfde wijze uitoefenen met als gevolg een sterke inkomensdaling. De vraag is dan bijvoorbeeld of jij dan nog de maandelijkse woonlasten kan betalen. Misschien moet je jouw woning aanpassen, wat extra geld kost. Of heb je periodiek hulp nodig. Te vaak denken mensen “dat zal wel ergens” geregeld zijn. Dat is dus niet het geval in de situatie waarin jij zelf verantwoordelijk bent voor het ongeval dat jou is overkomen.

 

Schadeverzekering inzittenden
Het is als automobilist verstandig na te denken over een schade inzittenden verzekering. Deze verzekering keert de werkelijke schade uit die de bestuurder en inzittenden lijden als gevolg van letsel en schade aan bagage en/of kleding ongeacht wie schuldig is aan het ongeval. De premie voor deze verzekering is maar een paar euro per maand en kan samen met de autoverzekering worden afgesloten. Ook bij de autoverzekering die alleen de wettelijke aansprakelijkheid verzekert.

 

Variant: Ongevallen inzittendenverzekering
Bij de schadeverzekering inzittenden wordt de werkelijk geleden schade vergoed. Bij een ongevallen inzittendenverzekering wordt na een schade een vast bedrag uitgekeerd, ongeacht de daadwerkelijke schade. Belangrijk is te beseffen dat de uitkering meestal alleen plaatsvindt bij blijvende invaliditeit als gevolg van het ongeval of overlijden.

Wil je meer informatie over deze belangrijke maar vaak vergeten verzekering ontvangen, laat ons dat dan even weten. Wij informeren jou graag uitgebreider.

Meer weten? Neem contact met ons op.