Neem contact met ons op
×Heeft u vragen over pensioenen, hypotheken, verzekeringen of andere financiële producten? Ik beantwoord ze graag.

U kunt bijgaand formulier gebruiken maar bellen kan natuurlijk ook.


×Wilt u door ons gebeld worden laat dan hier uw gegevens achter.


Actueel nieuws


... meer nieuws

Wat kan branden kan ook warmte gevenJe kan de temperatuur in je woning wel een graadje lager zetten, maar ook dan blijven de kosten van gas en elektriciteit hoog. Wellicht heb je thuis een houtkachel. Daarmee kan je tenminste één ruimte in jouw woning lekker warm maken en houden. Er is dan wel iets waar je op moet letten.

Houtkachels maken overuren
Veel mensen gebruiken op dit moment de houtkachel in hun woning intensiever dan in de afgelopen jaren. Staatsbosbeheer constateert dat veel hout dat gezaagd in de bossen ligt om afgevoerd te worden, door onbevoegden wordt meegenomen. Formeel is dit “stroperij” en is dus een strafbaar feit. Maar ook pallets en planken bij bouwlocaties en bedrijven zijn tegenwoordig “gewild” om thuis te verzagen en te gebruiken voor verwarming.

Meer branden
Wij zien dat de pogingen om te besparen op het gasgebruik een keerzijde heeft. Intensiever gebruik van houtkachels, maar ook het extra gebruik van bijvoorbeeld kaarsen en andere brandende zaken geven extra risico’s! Dit is op dit moment landelijk te zien in de ontwikkeling van het aantal woningbranden.

Wat zegt de verzekering
Bijna alle huiseigenaren hebben een verzekering waarbij de schade door brand wordt vergoed. Maar veel van deze verzekeringsvoorwaarden stellen wel als voorwaarde dat de rookkanalen van kachels regelmatig moeten worden geveegd door een professionele schoorsteenveger. Dus heb je een open haard en is deze al een tijdje niet onderhouden, laat dan de schoorsteen vegen en de open haard controleren. En, heel belangrijk: bewaar de nota van het bedrijf dat deze werkzaamheden heeft uitgevoerd bij jouw verzekeringspapieren.

Meer weten? Neem contact met ons op.