Neem contact met ons op
×Heeft u vragen over pensioenen, hypotheken, verzekeringen of andere financiële producten? Ik beantwoord ze graag.

U kunt bijgaand formulier gebruiken maar bellen kan natuurlijk ook.


×Wilt u door ons gebeld worden laat dan hier uw gegevens achter.


Actueel nieuws... meer nieuws

Help: het onderdeel van mijn beschadigde auto is niet leverbaarMeer dan boutjes en moertjes
De moderne auto bestaat uit meer dan boutjes en moertjes. Een klap met een moersleutel is ook niet meer voldoende om de motor aan de gang te krijgen. De moderne auto zit vol met hoogstaande, technische voorzieningen. Wereldwijd kampt de auto-industrie met leveringsproblemen van onderdelen. Wat nu wanneer jouw auto beschadigd raakt en jouw garage heel lang moet wachten op een onderdeel dat toch echt nodig is om jouw auto te herstellen?

Mag je auto nog rijden?
Het kan zijn dat de reparatie wel moet gebeuren, maar de veiligheid van jouw auto niet direct raakt. Denk bijvoorbeeld aan de vervanging van een element van de verwarming van jouw auto. Zolang de auto volgens de wettelijke voorschriften veilig de weg op mag zal de reparatie worden uitgevoerd zodra het onderdeel door de garage is ontvangen.

Is noodreparatie mogelijk?
Het kan ook zo zijn dat de reparatie noodzakelijk is om weer aan het verkeer te mogen deelnemen. Soms kan dat met een noodreparatie. In dit geval zal de verzekeraar dit vergoeden en kan je met deze noodreparatie de auto blijven gebruiken totdat definitieve reparatie mogelijk is.

Noodreparatie niet mogelijk
Indien noodreparatie niet mogelijk is en de wachttijd totdat de essentiële onderdelen voor jouw auto beschikbaar zijn lang kan duren, komt de vraag op tafel hoe lang je “recht” hebt op vervangend vervoer. Bedenk hierbij dat zo’n situatie zo maar meerdere maanden kan duren.

Wanneer de schade aan jouw auto is veroorzaakt door een derde die hiervoor ook aansprakelijk is, dan zal het verhalen van de schade door het langdurig gebruik van vervangend vervoer waarschijnlijk wel lukken. Anders kan dat liggen wanneer je een allrisk verzekering hebt en je zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Op dat moment is bepalend hoe de verzekeringsvoorwaarden op dat punt exact luiden en welk beleid de verzekeringsmaatschappij voert. Over het algemeen geldt ook hier dat hoe lager de premie die de verzekeringsmaatschappij in een concurrerende verzekeringsmarkt heeft gerekend, hoe minder ruimte de maatschappij zal bieden voor “coulance”.

Ben je zelf verantwoordelijk voor de schade aan jouw auto en heb je alleen een WA- of WA-beperkt casco verzekering dan zal in de praktijk het eventueel langdurig gebruik moeten maken van vervangend vervoer, voor jouw eigen rekening komen.

Vraag ons advies
Ga je een autoverzekering afsluiten? Kijk dan verder dan alleen de laagste premie. Want uiteindelijk zal die lage premie ook gevolgen hebben voor de uitkering bij schade. Krijg je te maken met een schade aan jouw auto en krijg je het bericht van het herstelbedrijf dat de levering van een essentieel onderdeel lang op zich kan laten wachten, neem dan contact op met ons kantoor. Het is dan belangrijk direct duidelijke afspraken te maken met de verzekeraar over hoe lang eventueel vervangend vervoer wordt vergoed.

Meer weten? Neem contact met ons op.